RATCU Varna 2021

Пролет пукна – ние не!

Това е мотото, под което заедно с iRun.bg ще проведем първото издание на RATCU в България извън традиционното трасе в с. Кладница.
Приятелите във Варна откриват сезона на ултрите. Този път ще е различно! Този път ще е уникално за района! Този път ще достигнете вашият ПРЕДЕЛ! Този път ще е напълно безплатно! Този път ще е с кауза! Този път … ще е RATCU Varna – Run Around The Clock Ultra.

I. ОПИСАНИЕ НА ФОРМАТА
–––––––––––––-
А ето и повече информация какво прави този формат уникален:
Целта на всеки участник в RATCU е да пробяга, колкото се може повече обиколки по кръгово трасе /12км, Д+450м/ в пресечен терен в рамките на 2 /два/ часа за всяка обиколка.
Всички участници стартират едновременно с масов старт първата обиколка и след това „ОЦЕЛЕЛИТЕ” всяка следваща обиколка отново заедно с масов старт, точно два часа след старта на предходната обиколка.
„ОЦЕЛЕЛИТЕ” са всички тези бегачи, които са успели да пробягат съответната обиколка в рамките на два часа. Ако някой не се включи в cutoff-a от 2 часа, на която и да е обиколка и/или не стартира заедно с другите точно на втория час от предходният старт, следва незабавна дисквалификация и отпада от класирането.
Победител е този бегач, който успее да завърши в рамките на контролното време за обиколка /два часа/, комулативно една обиколка повече от всички други участници.
Ако двама или повече участници завършат в рамките на контролното време еднакъв брой обиколки, не се излъчва победител!
По трасето на RATCU не се толерира, каквато и да е външна помощ, освен в зоната на Старт/Финала. Използването на щеки е разрешено! При установяване на външна помощ, следва незабавна дисквалификация.
RATCU продължава дотогава, докато по трасето има участник успяващ да пробяга обиколката в рамките на контролното време от два часа.
Няма да има осигурен подкрепителен пункт и всеки сам осигурява необходимата си храна и напитки по време на състезанието.
Всеки участник участва със стартов номер от предишно свое състезание (вие си избирате от кое). Ако нямате такъв ние ще ви осигурим.
Участието е напълно безплатно!

II. КАУЗАТА
–––––-
Състезанието е с уникална кауза. Всеки участник по свое желание ще може да дари избрана от него/нея сума, която iRun ще използва за построяване на първия по рода си в региона горски фитнес с изцяло естествени материали! За да може все повече хора да са навън и да тренират на открито.

III. ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
––––––––––––––––
Мога ли да даря сума за каузата без да участвам?
Да! Колкото повече хора се включат, толкова по-бързо ще можем да съберем сумата необходима за изграждането на горския фитнес.
Кога ще се проведе състезанието?
Стартът е на 27-ми март (събота) и всеки ще има възможност да започне своите обиколки от 08:00, 10:00 или 12:00 часа. Веднъж трябва да правите обиколки докато не можете да влезете в 2-та часа контролно време или решите да се откажете.
Къде ще се проведе състезанието?
Старт/финалът ще е на хотел „Горски рай“, Златни Пясъци (https://www.google.com/…/data=!3m2!1e3!4b1!4m9!4m8!1m5!1m1…)
От къде мога да изтегля GPX трак на обиколката?
Можете да го направите на следния адрес: https://irun.bg/uploads/tracks/011-ratcu/12kmratcu.gpx
Благодарим на Янчо Костов за изработеното уникално трасе!
Къде да се запиша за състезанието?
Можете да го направите на следния адрес: https://forms.gle/TqAcPkgFuCFBNNucA
Къде да даря сума за горския фитнес?
Можете да го направите на място в деня на събитието или по банкова сметка:
Банка: ДСК
IBAN: BG25STSA93000022416243
Банков код: STSABGSF
Бенефициент: Спортен клуб Ай Рън
Основание: Горски фитнес

IV. ДЕЙСТВАЙ!
–––––––
Още ли не си се записал!? Какво чакаш? Натискай бързо линка по-горе!

RATCU Varna 2021